Ukrán válság

Továbbra is ostrom alatt a donyecki repülőtér

Ott, ahol a repülőtér van, újra erős, feltehetően aknatámadások okozta robbanásokat hallani, Grad típusú rakéta-sorozatvetők robaja és puskaropogás hallatszik.

2014.09.17 08:56MTI
Forrás: youtube.com

A tűzszünet ellenére Moszkva-barát szakadárok ismét ostromolják az ukrán fegyveres erők kezén lévő donyecki repülőteret - jelentette szerda reggel a kijevi média.

Az UNIAN hírügynökség szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy a kelet-ukrajnai város nyugati részén, ott, ahol a repülőtér van, újra erős, feltehetően aknatámadások okozta robbanásokat hallani, Grad típusú rakéta-sorozatvetők robaja és puskaropogás hallatszik. A repülőtér környékén két helyen sűrű fekete füst gomolyog. Egy lövedék gázvezetéket talált el.

A donyecki repülőtér a kelet-ukrajnai konfliktus kezdete óta az ukrán katonák ellenőrzése alatt van, de az ukrán média szerint a tűzszünet ellenére az elmúlt napokban is folytatódtak a harcok a légi kikötő birtoklásáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.