Országgyűlés

Ezt csinálják hétfőtől a Parlamentben

Hétfőn kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka, szeptember 24-én alkotmánybírókat választanak.

2014.09.11 06:30MTI

Hétfőn kétnapos üléssel kezdődik a parlament őszi ülésszaka, szeptember 24-én pedig két alkotmánybírót választ az Országgyűlés - ismertette házbizottság szerdai ülésének döntéseit az MTI-vel az Országgyűlés sajtófőnöke.

Két bíró, Bragyova András és Kovács Péter kilencéves megbízatása szeptember végén jár le.

Szilágyi Zoltán elmondta: szeptember 15-én hétfőn, a szokásos rendben, délután 13 órakor kezdi el őszi első ülését a Ház, 16-án kedden pedig reggel 9 órától tartanak ülést.

A következő héten 24-én szerdán és 26-án pénteken ülésezik a parlament, utóbbi napon vitanapot tartanak Mitől fosztja meg Magyarországot a paksi megállapodás címmel. A vitát az LMP kezdeményezte, de ahhoz szocialista és független képviselők is csatlakoztak.

Ezt követően legközelebb az önkormányzati választás után, vagyis október 13-án ül össze az Országgyűlés, majd várhatóan december 15-éig minden héten ülésezik - ismertette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.