Az országgyűlés szakbizottsága

Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztését javasolták

Öt igen és egy tartózkodás mellett hoztak döntést.

2014.09.09 15:49MTI

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága Hiszékeny Dezső szocialista képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja - mondta el a testület KDNP-s elnöke kedden Budapesten újságíróknak, a testület ülése után.

Vejkey Imre a zárt ülésen született határozatról közölte: öt igen és egy tartózkodás mellett hoztak döntést. A legfőbb ügyész leiratot juttatott el az Országgyűlés elnökéhez, és ebben az szerepel, hogy Hiszékeny Dezső ügyében közvádas bűncselekmény alapos gyanúja merült fel - emlékeztetett. Jelezte: az ülésen meghallgatták Hiszékeny Dezsőt is, aki maga is a mentelmi jog felfüggesztését kérte.

A szocialista politikus újságíróknak azt mondta: nem követett el bűncselekményt, és véleménye szerint az ügyészség politikai megrendelésre cselekszik. Előre megtervezett forgatókönyv szerinti akcióról van szó, amelyben manipulatív eszközöket használnak - tette hozzá.

Polt Péter legfőbb ügyész júliusban tett indítványt Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztésére vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.