Emléknap

Vasfüggöny: Az Országgyűlés és a Bundestag elnökének közös nyilatkozata

Huszonöt évvel a vasfüggöny lebontása után is fontos feladat emlékezni a tekintélyelvű és totalitárius rezsimek megdöntésére.

2014.08.23 18:09MTI

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Norbert Lammert, a német Bundestag elnöke a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja alkalmából szombaton kiadott közös nyilatkozatában kiemelte, hogy augusztus 23-nak, a Molotov-Ribbentrop-paktum aláírása évfordulójának a kommunista és a nemzetiszocialista bűncselekmények áldozatainak emléknapjaként kell bevonulnia a köztudatba.

Rámutattak, hogy a hetvenöt évvel ezelőtt aláírt paktum "felosztotta kontinensünket a szovjet és a nemzetiszocialista erőszakuralmi rendszerek között", és még évtizedekig döntően meghatározta Európa sorsát a második világháború következtében tartóssá vált megosztottság révén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.