Önkormányzat 2014

Mikor mond le Németh Szilárd a parlamenti mandátumáról?

"Tavasszal a csepeliek már világosan üzentek és utat mutattak a kerületi kiskirályt játszó Németh Szilárdnak és csapatának."

2014.09.03 16:29MTI

A baloldali összefogás pártjai szerint Csepel az elmúlt években elszakadt a fővarostól és leszakadt a szomszéd kerületektől, mert magára hagyták, lezüllesztették és "fideszes kifizetőhellyé tették".

Az MSZP, DK és Együtt-PM ezt Németh Szilárd sajtótájékoztatójára reagálva közölte szerdán. Álláspontjuk szerint Németh Szilárd csepeli polgármesternek szerdán arról az egyetlen dologról kellett volna számot adnia, hogy mikor mond le a parlamenti mandátumáról azok után, hogy az adatvédelmi hatóság elnöke szerint is törvényellenesen, a csepeli betegek személyes adataival visszaélve, pártpolitikai céllal kérte be hivatalába a kerületi szakorvosi rendelőintézet biztonsági kamerájának felvételét.



Közleményük szerint - amelyet a DK juttatott el az MTI-hez - Németh Szilárd 2010-óta anyagilag és szakmailag is lezüllesztette Csepel országos hírű szakorvosi rendelőintézetét, a kerületben élők egészségügyi problémái helyett csak a csepeliek számára ismeretlen fideszes rokonok, haverok és üzlettársak pénzéhségét csillapította.

"Csepel az elmúlt években elszakadt a fővarostól és leszakadt a szomszéd kerületektől, mert magára hagyták, lezüllesztették és fideszes kifizetőhellyé tették" - fogalmaztak közleményükben, hozzátéve: tavasszal a csepeliek már világosan üzentek és utat mutattak a kerületi kiskirályt játszó Németh Szilárdnak és csapatának. Ezt az üzenetet és útmutatást fogják megismételni október 12-én - zárul a kommüniké.

Németh Szilárd, Csepel polgármestere szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az elmúlt négy évben, a fideszes kerületvezetés ideje alatt újra gyarapodott Csepel vagyona, mintegy 2,2 milliárd forinttal, szemben a 2010 előtti öt évvel, amikor több mint 10 milliárd forintnyi közvagyon "tűnt el" a városrészből.

A fideszes politikus kifejtette: Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció (DK) polgármesterjelöltje, korábbi csepeli alpolgármester azt állítja, a jelenlegi önkormányzat lop, csal, hazudik. "Hogy lehet úgy lenyúlni a pénzt, hogy négy év alatt megfordítunk egy csökkenő trendet, és ismét megnöveljük a kerület vagyonát?" - tette fel a kérdést erre reagálva Németh Szilárd.

A politikus, országgyűlési képviselő - aki az új összeférhetetlenségi szabályok miatt nem indul újra a polgármesteri posztért - azt is mondta, hogy 2010-ben, amikor átvették a kerületet a baloldaltól, majdnem bedőlt a helyi büdzsé, ezzel szemben az idei költségvetést - az állam segítségének is köszönhetően - már 1,4 milliárd forintos plusszal fogja átadni utódjának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.