Reakció

NGM: Magyarországon egyre több nő dolgozik

Az európai uniós tagállamok közül ismét Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség, azon belül az állástalan nők aránya.

2014.08.30 16:25MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Ambro

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton így reagált az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat friss adataira.

Az NGM közleményében idézték Szalai Piroskát, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztost, aki kiemelte: a munkanélküliség csökkenése alapján Magyarország az elmúlt hét hónapban ötször állt az első helyen a tagállamok sorrendjében. A magyar adat mind a nők esetében, mind a teljes mutató alapján lényegesen kedvezőbb az EU-s átlagnál - tette hozzá.

Szalai Piroska szerint a munkanélküliség tavalyi és idei mérséklődésében jelentős szerepet játszottak azok a járulékkedvezmények, amelyek bevezetését a munkahelyvédelmi akcióterv tette lehetővé.

Az Eurostat pénteken közölte: az EU-n belül a munkanélküliség csökkenésében Magyarországon volt a legnagyobb javulás, igaz, az Eurostat jelentésében Magyarország mellett még csak a júniusi adat szerepelt, amely szerint egy év alatt 10,4 százalékról 8,1 százalékra esett a munkanélküliségi ráta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.