Helyreigazítás

"168 milliót tulajdonítottak el Biatorbágyon" - helyreigazít az MTI

Valótlan az "illetéktelenek" is.

2014.08.19 12:55MTI

Az 2014. augusztus 5., kedd; "Önkormányzat 2014 - Együtt-PM: 168 milliót tulajdonítottak el Biatorbágyon" című közlemény címében és tartalmában is valótlan állítás, hogy Biatorbágyon "illetéktelenek" körülbelül 168 millió forintot tulajdonítottak el egy iskolaépítés ürügyén, összejátszva a város polgármesterével és a helyi Fidesszel.

Valójában Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő testülete 2011 májusában döntött egy új iskola felépítésének szükségességéről, mely döntés alapján szabályos közbeszerzési eljárás lefolytatását követően Biatorbágy már jogerős építési engedéllyel rendelkezik, és jelenleg zajlik a kiviteli tervek elkészítése, mely előfeltétele a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás lefolytatásának, és az alapján az iskolaépítési munkálatok megkezdésének.

Az eljárások lebonyolításában és a tervezésben résztvevő szakemberek számára csak az eddig elvégzett tényleges feladatuk valós teljesítése után és jogszerűen történtek kifizetések, melyek összege valójában lényegesen kevesebb, mint a közleményünkben említett teljes szerződéses érték.

A feladat komplexitását - a beruházás közintézményi jellegén túl - fokozza, hogy olyan, az Önkormányzat tulajdonában álló ingatlanon épül az új iskola, amely műemléki védettség alatt áll, valamint, hogy néhányan, akik a tervezett iskolaépítést ellenzik, a beruházási folyamat minden szakaszában, minden lehetséges fórumon fellebbezést nyújtottak be a hatóságokhoz, amivel lassítják a megvalósítást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.