Augusztus 20.

Külhoni magyar fiatalok gálaműsora is szerepel a programsorozatban

A programok mottója: "A mi ünnepünk, augusztus 20. - Együtt az ország!".

2014.08.17 13:44MTI
MTI Fotó: Molnár Edvárd

Külhoni magyar fiatalok gálaműsora is szerepel a nemzeti ünnephez kapcsolódó programsorozatban; a rendezvény főpróbáján, amelyet vasárnap tartották Zánkán, a kormányszóvivő is részt vett.

Kurucz Éva elmondta: a tavalyihoz hasonlóan idén is már augusztus 19-én megkezdődnek a nemzeti ünnephez kapcsolódó programok, amelyek mottója: "A mi ünnepünk, augusztus 20. - Együtt az ország!".

Hozzátette: amellett, hogy az ország megemlékezik az államalapításról, Szent István királyról, a cél az, hogy a magyar közösségeket összekovácsolva határokon innen és túl az egész nemzet ünnepe legyen augusztus 20-a. A kormányszóvivő véleménye szerint ennek szép példája a külhoni magyar fiatalok augusztus 19-i gálaműsora a Clark Ádám téren, amelyre a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban készülnek fel a résztvevők.

A gálaműsor összművészeti előadás, amelyet a külhoni magyar fiatalok találkozójának részeként rendeznek meg. A találkozóra idén csaknem 300-an érkeztek 12 országból, az erdélyi, kárpátaljai, felvidéki fiatalok mellett Görögországból, Kanadából és Franciaországból is jöttek fiatal magyar résztvevők.

A fiatalok többnapos programon ismerkedhetnek az anyaország kultúrájával, művészetével, történelmével.

Kurucz Éva felidézte: a külhoni magyar fiatalok találkozóját a tizenkilencedik alkalommal szervezik meg az idén, az viszont újdonság, hogy a résztvevők szekciókban készülnek a gálaműsorra, például népzenei és népitáncpróbákat tartanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.