Augusztus 20.

Ökumenikus istentiszteletet tartanak kedden

Az ünnepi istentiszteleten a római katolikus, református, evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi, anglikán és ortodox egyház főpásztorai működnek közre.

2014.08.18 00:30MTI
Forrás: youtube.com

Az ünnepi istentiszteleten a római katolikus, református, evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi, anglikán és ortodox egyház főpásztorai működnek közre. Ökumenikus istentiszteletet tartanak egyházi vezetők kedden, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban - közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT).

Az ünnepi istentiszteleten a római katolikus, református, evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi, anglikán és ortodox egyház főpásztorai működnek közre. Igét hirdet Bölcskei Gusztáv református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, és a liturgiában részt vesz Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.

Az 1943-ban alakult MEÖT a genfi székhelyű Egyházak Világtanácsának magyarországi szervezete. Társult tagja a szintén genfi Európai Egyházak Konferenciájának, amelyen keresztül részt vesz az Európai Unió és az Európa Tanács mellett működő egyházi képviselet munkájában.

A MEÖT széles körű nemzetközi kapcsolatokat tart fenn öt kontinens nemzeti egyháztanácsaival és nemzetközi egyházi szervezeteivel, koordináló szerepet vállal a magyar egyházak nemzetközi munkájában.

A szervezetnek tizenegy tagegyháza van, és több felekezet - például a Magyar Katolikus Egyház - együttműködő státussal vesz részt a munkájában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.