444 ezer kilométert futottak átlagosan

Ma a villamosok napja van: felújítja a BKV a Combinókat

Felújítják a 2006 óta Budapesten közlekedő Siemens Combino villamosokat, több fő alkatrészük is megújul

2014.08.13 17:21MTI
Forrás: Wikipedia

Az első jármű 2006 márciusában érkezett, egy év elteltével pedig mind a negyven jármű forgalomba állt, ezek az elmúlt nyolc évben összesen 17,7 millió kilométert teljesítettek, egy szerelvény átlagosan 444 ezer kilométert futott, és elérték az első nagyjavítás időpontját.

Mivel a Combino egyes részegységei külön-külön, eltérő időpontban is javíthatók, a BKV szakaszokra bontotta a felújítást. Jelezték: a hidraulika-rendszert nyolcéves korban, az ajtórendszert tíz év után, a hajóműveket 12 évente kell felújítani.

A mostani felújítás során a járművek forgóvázai, fék- és hajtásrendszere, vontatómotorjai, egyes vázszerkezeti elemei, valamint vonószerkezetei és áramszedői újulnak meg. A negyven jármű becsült felújítási költsége 3,5 milliárd forint, az átfutási idő mintegy két és fél év, a munkák a negyedik negyedévben kezdődhetnek el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.