A válság kezdete óta

Navracsics: a magyar külpolitika kiáll a független, demokratikus Ukrajna mellett

"A magyar külpolitika az ukrán válság kitörése óta kiáll a független, demokratikus, a jogállamiságot tiszteletben tartó Ukrajna mellett, amely figyelembe veszi az Európa Tanács szabályozását a nemzetiségi jogokat illetően."

2014.07.16 09:39MTI
freedigitalphotos.net/adamr

Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést folytatott Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökével, a Kárpátaljai Megyei Tanács (közgyűlés) első elnökhelyettesével.

Ezt követően budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: Petro Porosenko ukrán elnöknek jelenleg nincs alternatívája, a helyzet stabilizálása és konszolidációja tőle várható, ezért Budapest őt támogatja.

Fontos az is, hogy a kisebbségi jogok nem sérülhetnek Ukrajnában - tette hozzá Navracsics Tibor. Brenzovics László hangsúlyozta: Ukrajna súlyos válságban van, amelyből nehéz a kiút, de remélhetőleg európai, demokratikus irányba mozdul el az ország.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.