Kolber

Devizahitelek - tartózkodással jelzi fenntartásait a DK

Az állam, "amely négy évig halogatta a szembenézést a problémával", most az önkormányzati választásokhoz időzítve tesz javaslatot.

2014.07.04 12:47MTI
Forrás: NVI

A Demokratikus Koalícióhoz tartozó független képviselők tartózkodni fognak a devizahitelesek megsegítésére szánt törvényjavaslat szavazásánál - ezt Kolber István elnökségi tag közölte pénteken. Szavai szerint a DK üdvözli a szándékot, hogy kezelni akarják a devizahiteleket, mert bedőlésük az egész magyar bankrendszert fenyegeti, de a párt a benyújtott törvényjavaslatot elfogadhatatlannak tartja.

A politikus azt írja, hogy az állam, "amely négy évig halogatta a szembenézést a problémával", most az önkormányzati választásokhoz időzítve tesz javaslatot, amely a Kúria döntését semmibe véve a teljes költségét a bankrendszerre terheli.

Azzal folytatja, hogy ennek következtében a bankokat később közpénzből kell majd konszolidálni. Kolber István véleménye szerint ráadásul a devizaadósok gondjai ezzel sincsenek megoldva. A DK fenntartja korábbi javaslatát: a terheket egyenlő arányban kellene megosztani a bankok, az adósok és az állam között - írja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.