Antenna Hungária

Őszig bővül a digitális földfelszíni szolgáltatások kínálata

A tesztsugárzás alatt a finomhangolás zajlik, ezért rövid időszakokra lokálisan előfordulhat, hogy a tesztcsatornák zavartalan vétele nem lesz biztosított.

2014.06.30 12:55MTI
Forrás: youtube.com

Az Antenna Hungária (AH) keddtől elindítja az ötödik országos digitális földfelszíni televíziós hálózat adóinak tesztsugárzását, és az őszig jelentősen bővül a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások kínálata.

Az AH hétfői közleményében azt írta, hogy a közeljövőben kibővített és teljesen új csomagokkal kívánnak piacra lépni.

A tájékoztatás szerint az új hálózatot egyelőre mérőjelekkel, állóképekkel, valamint az AH Infocsatornájával indítják el. A tesztsugárzás alatt a finomhangolás zajlik, ezért rövid időszakokra lokálisan előfordulhat, hogy a tesztcsatornák zavartalan vétele nem lesz biztosított - fűzték hozzá.

Az új hálózat elindítása miatt több telephelyen változásra kell számítani, így például a szegedi telephelyen kedden frekvenciacsere lesz, és egy másik csatornán lesz elérhető a MinDig TV Extra Családi csomagja.

Közölték, az új hálózat lakossági lefedettsége az első ütem kiépítése után 85 százalékos lesz, az AH az adásokat 34 telephelyről - 19 nagy és közepes, 15 kis teljesítményű adó - sugározza.

A cég tervei szerint a szerb, ukrán és román analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolását követően, a jövő évben a második ütemmel zárulhat a hazai országos DVB-T (Digital Video Broadcasting - Terrestrial) hálózatok kiépítése.

Azt írták, az AH állami tulajdonba kerülésével továbbra is fő célkitűzésük marad a kiváló ár-értékarányú szolgáltatások nyújtása, valamint a szolgáltatás-portfólió további bővítése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.