MOK-közlemény

Beismerték: igen súlyos helyzetben van a magyar egészségügy

A Magyar Orvosi Kamara három napos országos értekezletén tekintette át a betegellátás és a köztestület helyzetét.

2014.06.14 15:46MTI

A Magyar Orvosi Kamara Területi Szervezeteinek Tanácsa az országos elnökséggel karöltve tartotta kihelyezett vezetői értekezletét a hét végén Cegléden. Ezen alkalommal a területi szervezetek vezetői megyénkénti bontásban mutatták be a területükön folyó betegellátás körülményeit, nem titkolva a helyenként inkább növekvő nehézségeket sem.

Általános tapasztalatként szűrhető le a túlterhelés, az orvoskar rohamos elöregedése főként az alapellátásban, valamint a sürgősségi ellátás területén mutatkozó feltűnően nagy szakemberhiány. A diagnosztikai területet sem kímélő várólisták nem ritkán okoznak késedelmet az eredményes gyógyításban is.

A Kormányalakítás során történt miniszterelnöki konzultáció, valamint a kinevezett egészségügyért felelős államtitkárral folytatott első megbeszélés, a betegellátás helyzetéről átnyújtott elemző dokumentum - amely egy múlt heti nagy érdeklődés közepette zajlott szakmai konferencián a nyilvánosságnak is bemutatásra került - azt mutatják, hogy valamennyi érintett fél tisztában van az egészségügy igen nehéz helyzetével.

A MOK Területi Szervezeteinek Tanácsa nagy várakozással tekint az elkövetkezendő időszak egészségügyet érintő hathatós intézkedéseire. Megállapítja, hogy a köztestület helyzete egyértelműen stabilizálódott, és ekképpen készen áll szakmai együttműködésével, szakértői tanácsaival a gyógyítás körülményeinek megjavítását célzó kormányzati lépések elősegítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.