A BRFK cáfolja az AVM állítását

Hajléktalan emberek "hatósági üldözése" - cáfol a BRFK

Állítólag a rendőrség 32 millió forintot különített el egy olyan 16 tagú csoport fenntartására, amelynek feladata, hogy hajléktalan emberekkel szemben járjon el.

2014.05.21 21:00MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) cáfolja A Város Mindenkié csoport állítását, amely szerint több mint 32 millió forintot különített el egy olyan 16 tagú csoport fenntartására, amelynek feladata, hogy hajléktalan emberekkel szemben járjon el az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése miatt.

A rendőrség honlapján szerdán megjelentetett közlemény szerint a BRFK "kategorikusan cáfolja" az állítást.

A BRFK Lakatos Bertalannénak, a hajléktalanokat és segítőiket tömörítő civil szervezet aktivistájának szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. Az aktivista azt mondta, hogy 2013-ban és az idén mintegy háromszázmillió forintba kerül az országnak a hajléktalan emberek "hatósági üldözése", erre példaként említette a szerinte a BRFK által felállított csoport fenntartásának költségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.