Eredményes

Varga: eredményes volt a gazdaságpolitika

Az elmúlt hónapokban az ország gazdasági teljesítményéről csak olyan adatokat olvashattunk, amelyek azt mutatják, hogy eredményre vezetett az elmúlt négy év gazdaságpolitikája.

2014.04.01 00:30MTI
MTI

Varga Mihály a Bács-Kiskun megyei város művelődési házában a lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy nem csak a gazdasági növekedésben értek el eredményt, az államháztartás is stabil helyzetben maradt.

Emlékeztetett hétfő délelőtti budapesti sajtótájékoztatójára, ahol elmondta, hogy az Eurostatnak, az Európai Unió statisztikai hivatalának hétfőn küldték el az államháztartás helyzetéről tájékoztató adatokat. Ezek szerint 2013 végén 2,2 százalék volt az államháztartás hiánya, a GDP-hez mért államadósság 79,2 százalékra csökkent a 2010-es 83 százalékról.

A miniszter idézte a KSH adatait, amelyek szerint 2014-ben 4 millió 52 ezer ember dolgozik az országban, hozzáfűzve, legutóbb 1992-ben volt ennyi betöltött munkahely - tette hozzá. Kedvezőnek nevezte az infláció alakulását is, mint mondta, a korábbi 8-10 százalékos szintről ez januárban nulla százalékra csökkent.

Örvendetes - mondta -, hogy a gazdaság a fogyasztás oldaláról is kezd beindulni. A magyar gazdaság növekedése így az export mellett a belső fogyasztás növekedésére is támaszkodhat - mondta, hozzátéve, hogy az előrejelzések szerint ez a tendencia idén és 2015-ben is folytatódik.

A sajtótájékoztatót követő lakossági fórumon több mint 300 ember felállva, tapssal fogadta a gazdasági minisztert és Bányai Gábort, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökét, Bács-Kiskun megye 5. számú választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltjét.

A képviselőjelölt azt mondta, közgyűlési elnökként büszke arra, hogy a megyébe 45 milliárd fejlesztési forrást sikerült bevonni az elmúlt négy évben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.