Jelentős a bizalom

Varga Mihály a Templeton alapkezelőjével tárgyalt

Varga Mihály a Tempelton Global Bond Fund képviselőjével, Sonal Desai-jal tárgyalt hétfőn Budapesten. A nemzetgazdasági miniszter szerint az alapkezelő számottevő befektetése is jól mutatja, hogy jelentős a befektetői bizalom Magyarország iránt.

2013.12.09 17:12MTI

Az NGM hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében kifejti, hogy a befektetési alap tulajdonában van a magyar államkötvények több mint 10 százaléka; a Tempelton kezelésében szeptember végén 11,7 milliárd dollárnyi magyar állampapír volt.

Varga Mihály a találkozó után a közlemény szerint kiemelte, hogy Magyarország a nemzetközi szervezetek segítsége nélkül, biztonságosan tudja finanszírozni magát a nemzetközi pénzpiacokról.

A kormány fegyelmezett költségvetési politikát folytat, elkötelezett a strukturális reformok iránt, rekord alacsony, az év egészét tekintve akár 2 százaléknál is alacsonyabb lehet az infláció, ezáltal a korábbinál sokkal egészségesebb alapokon indult meg a gazdasági növekedés is - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.