Orbán vs. Schiffer

Kormány és ellenzék március 15-éről

Szerelem és hűbéri viszony - nemzeti ünneplés helyett pártszimpátia alapon ünnepel az ország. Megint.

2014.03.15 11:35MTI

A magyar nemzet rendkívüli teljesítmények lehetőségét hordozza magában, és 1848-49 sem volt más, mint a magyarokban rejlő képességek és tartalékok káprázatos megmutatkozása - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a március 15-i nemzeti ünnepen a Múzeumkertben tartott állami ünnepségen.

Szavai szerint a magyarok 1848-ban "beleszerelmesedtek" március 15-ébe, és "azóta sem akarnak kiszerelmesedni belőle".

A kormányfő kifejtette: minden évben azt szokták mondani, hogy ez a március 15. más, mint a korábbiak. Most is elmondjuk ezt, és milyen igazunk van, hiszen csak három hét, és itt van április 6., a sorsdöntő választás napja - fogalmazott Orbán Viktor.

1848-49 üzenete, hogy hűbéri ország nem lehet független, és függő ország lakói nem lehetnek szabadok - jelentette ki szombaton Schiffer András, az LMP társelnöke a párt ünnepi megemlékezésén, a Pilvax kávéházban.

Az ellenzéki politikus, frakcióvezető azt mondta, 1848-49 tanulságait a mai időkre úgy lehet lefordítani, hogy nincs nemzeti függetlenség ott, ahol egy állam adósságcsapdában vergődik, ahol az ország energiaellátása ezer szálon függ külső hatalmaktól, és ahol szabadon "ki lehet pumpálni" az itt megtermelt jövedelmeket.

2014-ben azt kell eldönteni, hogy a közeljövőben szakítunk-e az újfeudális viszonyokkal, fel tudjuk-e szabadítani az emberek alkotóképességét - hangoztatta a politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.