Március 15.

Határon túli megemlékezések a nemzeti ünnepen

Erdélyben, Vajdaságban, Kárpátalján hivatalos anyaországbeli képviselet is lesz.

2014.03.15 08:55MTI

Erdélyben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Németh Zsolt, a külügyminisztérium parlamenti államtitkára vesz részt március 15-i megemlékezéseken. Semjén Zsolt a kézdivásárhelyi emlékünnepségen mond beszédet a délelőtt folyamán. Maksán Németh Zsolt és Toró T. Tibor, az Erdélyi Néppárt elnöke részvételével rendeznek ünnepi megemlékezést. A parlamenti államtitkár emellett beszédet mond a sepsiszentgyörgyi ünnepségen is. Nagyváradon mond beszédet Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke. Tusnádfürdőre várják Bíró Zsoltot, a Magyar Polgári Párt elnökét.

A vajdasági központi megemlékezés vendége Szabadkán Martonyi János külügyminiszter lesz.

Kárpátalján, Ungváron Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség központi megemlékezésén vesz részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.