Ünnepi hangulat: "balliberális pestis" tábla

Március 15., már megint a pártpropaganda szolgálatában

A nemzeti ünnepnek a magyar egységről kellene szólnia, ehelyett az Orbán-szimpatizáns lengyelek magyar és lengyel nyelvű táblával mocskolódnak - állami támogatás mellett.

2014.03.15 11:15MTI

A történelmi zászlók és a nemzeti lobogó bevonulásával, a Himnusz hangjai mellett kezdődött el a március 15-i állami ünnepség a nemzeti múzeumnál, amelyet a kormány Tisztelet a bátraknak! elnevezésű hivatalos ünnepi programja keretében tartanak szombat délelőtt a Múzeumkertben. A megemlékezésen Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet.

A múzeumhoz a Parlamenttől, Magyarország lobogójának felvonásáról a Nemzeti Lovas Díszegység vezetésével érkezett a tömeg. A Múzeumkert és a Múzeum körút megtelt az ünneplőkkel.

A Kálvin térnél az ünnepre Budapestre érkezett lengyelek gyülekeztek. Nagyméretű lengyel zászlókat és több transzparenst is a magasba tartanak, ezeken lengyel településnevek, valamint Gazeta Polska Klub elnevezés, továbbá a lengyel-magyar barátságot hirdető feliratok szerepelnek. Van olyan transzparens, amelyen II. János Pál pápa képe látható.

Egy hatalmas transzparensen magyarul és lengyelül is olvasható az a felirat: "Isten óvd meg Magyarországot és Lengyelországot! Védd meg Európát a balliberális pestistől és szirvárványszínű üszkösödéstől".

Egy kisebb csoport lengyelül azt skandálta, hogy "le a kommunizmussal", ugyanilyen feliratú táblát tartottak.

Az ünneplők átvizsgálás után léphettek be a Múzeumkertben, ahol a kormány által meghívott kistelepülések lakói a számukra létrehozott szektorban foglalnak helyet. A nemzeti múzeum elé érkezőket korabeli ruhába öltözött férfiak és nők fogadták és sokan fényképezkedtek velük.

Az állami ünnepségek történetében elsőként adja elő Tolcsvay László zeneszerző az általa negyvenegy éve megzenésített Petőfi-verset, a Nemzeti dalt. A műsor elején Szvorák Katalin énekelte el a Himnuszt, a továbbiakban pedig fellép - mások mellett - Varga Miklós, Antal Tímea, Keresztes Ildikó, Sipos Imre, Szente Vajk és a Magyar Állami Népi Együttes, illetve felvételről hallható lesz az MR Gyermekkórusa is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.