Irodaként működik majd

Megnyílt az Európa szabadalmi bíráinak Bíróképző Központja

Megnyílt Budapesten Európa szabadalmi bíráinak bíróképző központja csütörtökön, amely az Egységes Szabadalmi Bíróság (ESZB) leendő bíráinak és bírójelöltjeinek képzését és továbbképzését koordináló irodaként fog működni.

2014.03.13 11:28MTI
MTI

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a megnyitón tartott ünnepi beszédében mérföldkőnek nevezte az európai kontinens új oktatási központjának megnyitását.

Emlékeztetett: az uniós szabadalom létrehozásának folyamata már évtizedek óta zajlik, de a 2011-es magyar EU-elnökség alatt komoly lendületet kapott. Az eddig elért eredmények közül kiemelte az ESZB létrejöttéről a 25 uniós tagállam által aláírt megállapodást.

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára arról beszélt, hogy az európai gazdaság globális versenyképességéhez és az innovációhoz az új, egységes európai szabadalmi rendszer jelentősen hozzájárul.

A megnyitás alkalmából kétnapos konferencia kezdődött, ahol a központ feladatai mellett szó esik az egységes hatályú európai szabadalom, és az új szabadalmi bíráskodás várhatóan 2015-ben működésbe lépő rendszeréről, és Magyarország ezzel kapcsolatban vállalt feladatairól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.