Vérmérgezést kapott a sérülésektől

Belehalt a körömrágásba a futballbíró

A halál közvetlen okaként szívrohamot állapított meg a kórboncnok, ahhoz viszont a vérmérgezés vezetett, amit a körömrágása miatt kapott a népszerű futballbíró: gyakran vérzésig rágta az ujjai végét is.

2014.03.11 17:29ma.hu


Szívrohamot kapott a vérmérgezés miatt az egykori futballbíró, akinek az ujjai mindig sebesek voltak: ismerősei jól tudták, hogy körmeit gyakran addig rágja, míg ki nem serken a vér. John Gardener csak néhány nappal élte túl a 40. születésnapját, amikor végzetes fertőzést kapott. A boltoni férfi két héttel korábban vallotta be, hogy a körömrágása miatt nemrég el kellett távolítani az egyik ujja hegyét, az állandó sebek miatt egy ideje már érzéketlenek voltak az ujjbegyei.

Gardener cukorbetegségben is szenvedett, ami gyakorta jár a végtagok elégtelen keringésével, így sem neki, sem az orvosoknak nem tűntek fel az első figyelmeztető jelei a súlyos fertőzésnek, ami a vérmérgezésre utalt volna. Pedig nem sokkal korábban intravénás antibiotikum-kezelést is kapott, és a kórházi személyzet folyamatosan ellenőrizte az állapotát, mert a bíró azt mondta, nem szeretné elveszíteni az ujját. Állapota lassan, de biztosan javulni is kezdett a kezelések hatására, és apránként elmúlt a láza, sőt, a hőemelkedése is, ami utalt volna a szeptikus fertőzésre.

Épp ezért még az orvosokat is sokkolta, amikor tavaly szeptember 22-én váratlanul meghalt a férfi. Ügyében nyomozás indult, és csak most, az összes körülmény alapos vizsgálatát követően lehetett kijelenteni, hogy a halál oka egyértelműen vérmérgezés volt, amit minden bizonnyal az állandó körömrágás okozott, és ugyanaz vezetett ahhoz, hogy nem sikerült felismerni a máskor jellegzetesnek mondható tüneteket. Nagy valószínűséggel Gardener immunrendszere fokozatosan gyengült az évek során, és amikor a műtét miatt szervezete nagyobb megterhelésnek lett kitéve, feladta a küzdelmet - jelentette a vizsgálat eredményét a Daily Mail.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.