S. Ábel a mennyezetet lyuggatta ki

Vádemelés a gyorséttermi lövöldöző ellen

Lőfegyverrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt az ügyészség S. Ábellel szemben, aki tavaly augusztusban lőfegyverrel többször egy budapesti XI. kerületi gyorsétterem mennyezetébe lőtt.

2014.03.13 09:36MTI
freedigitalphotos.net

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint a 26 éves férfi tavaly augusztus 15-én késő este a Móricz Zsigmond körtéri gyorsétterem előtt egy engedély nélkül tartott lőfegyverrel egyszer a levegőbe lőtt. Ezután bement a gyorsétterembe, ahol lőfegyverét a mennyezet felé tartva még két alkalommal elsütötte azt.

S. Ábel ezután a lőszert is tartalmazó hátizsákját a helyszínen hagyva elmenekült. Ibolya Tibor fővárosi főügyész tájékoztatása szerint a vád - más bűncselekmény mellett - lőfegyverrel visszaélés bűntette, amelyért két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A kerületi ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Májusban S. Ábelt emberölés előkészülete és más bűncselekmények miatt első fokon, nem jogerősen két és fél évre ítélte a Fővárosi Törvényszék.

Annak az eljárásnak az adatai szerint a fiatalember 2006 és 2010 között a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karának hallgatójaként több diáktársa megölését tervezte. A törvényszék kimondta azt is, hogy a vádlott beszámítási képessége enyhe fokban korlátozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.