Columbia

Washington melletti lövöldözés: a hivatalos mérleg

A hatóságok szerint a halottak között van a feltételezett tettes is, aki végzett önmagával. Személyazonosságát egyelőre nem közölték. A holttest mellett egy fegyvert és nagymennyiségű lőszert találtak.

2014.01.26 09:17MTI

Három halott és öt sebesült a szombati, egy Washington közeli üzletközpontban lezajlott lövöldözés hivatalos mérlege.

A hatóságok szerint a halottak között van a feltételezett tettes is, aki végzett önmagával. Személyazonosságát egyelőre nem közölték. A holttest mellett egy fegyvert és nagymennyiségű lőszert találtak. A merénylő két áldozata egy helyi üzlet alkalmazottja, egy fiatal nő és egy fiatal férfi volt.

A központban, amely az amerikai fővárostól északra, a Maryland állambeli Columbiában található, mintegy 200 üzlet működik.

A rendőrség semmit nem közölt arra vonatkozóan, hogy mi lehetett a lövöldözés indítéka.

A hírügynökségek emlékeztettek arra, hogy az elmúlt időszakban az Egyesült Államokban több hasonló, elsősorban iskolai lövöldözésre került sor, amelyek számos halálos áldozatot követeltek.

A merényletek nyomán ismételten fellángolt a vita a fegyvertartás szigorításáról. Barack Obama elnök erre irányuló erőfeszítései azonban mindeddig meghiúsultak a kongresszusi, elsősorban republikánus ellenálláson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.