Újabb bűncselekményekkel gyanúsítják

Őrizetbe vették Simon Gábort

Újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség a mai napon Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt, majd a kihallgatást követően őrizetbe vette a gyanúsítottat.

2014.03.10 14:28Havariapress
freedigitalphotos.net

A főügyészség mostani gyanúsítása szerint Simon Gábor egy saját személyi adatait tartalmazó, hamis, egy dél-afrikai országban kiállított útlevelet szerzett, majd megkereste egy korábbi ismerősét, aki a hamis útlevél felhasználásával kérésére bankszámlát nyitott egy magyar banknál. Az ügyészség szerint e cselekmény alkalmas a felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás megalapozott gyanújának megállapítására.

A hatóság egyúttal újabb hamis magánokirat felhasználása miatt is meggyanúsította a szocialista politikust, mert a gyanúsított olyan okiratot adott át az Országgyűlés mentelmi bizottságának, melyben nem tüntette fel be nem vallott jövedelmét. Simon Gábor a gyanúsítotti kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, és panasszal élt a gyanúsítással szemben.

Ettől függetlenül a Központi Nyomozó Főügyészség a kihallgatást követően őrizetbe vette Simon Gábort, mert álláspontjuk szerint feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával, bizonyítási eszközök vagy okiratok megsemmisítésével, meghamisításával, illetve elrejtésével megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást, továbbá nem zárható ki, hogy szabadlábon hagyva újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.