Választás 2014

Az LMP-nek is minden választókerületben van nyilvántartásba vett indulója

A Fidesz-KDNP, a baloldali összefogás és a Jobbik után az LMP-nek is mind a 106 egyéni választókerületben van nyilvántartásba vett indulója az áprilisi országgyűlési választáson.

2014.03.06 22:12MTI

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala szerint az illetékes választási bizottságok csütörtök estére mindenhol nyilvántartásba vették az LMP jelöltjeit. A www.valasztas.hu 21.30-as adatai szerint az LMP-nek 106 nyilvántartásba vett jelöltje van. Utolsóként az egyik debreceni választókerületből rögzítették az ellenzéki jelölt nyilvántartásba vételére vonatkozó adatokat.

Ezzel biztossá vált, hogy mind a 106 egyéni választókerületben legalább négy jelölt közül választhatnak a szavazók. Az ötödik legtöbb, 81 nyilvántartásba vett jelöltje a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek van, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának 80, a Seres Mária Szövetségeseinek 66, a Haza nem eladó mozgalom pártnak 64, az Összefogás Pártnak 57, a Magyarországi Cigánypártnak 56, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppártnak 55 hivatalos jelöltje van. A többi pártnak ennél kevesebb jelöltje van.

A 106 egyéni választókerületi választási bizottságnak csütörtök éjfélig kell döntenie az egyéni jelöltek nyilvántartásba vételéről. Az NVI csütörtök esti nyilvántartása szerint 1675 jelöltet jelentettek be a választási bizottságoknak, ebből 1543 nyilvántartásba vételéről már döntöttek a bizottságok, azaz valamivel több mint 130 jelöltről kell még döntést hozni és azt rögzíteni az informatikai rendszerben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.