Választás 2014

Az LMP is indíthat jelöltet mind a 106 körzetben

Az LMP jelöltjei mind a 106 egyéni országgyűlési választókerületben leadták az induláshoz szükséges aláírásokat - jelentette be Szél Bernadettel közösen tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Schiffer András.

2014.03.05 15:19MTI

A frakcióvezető azt mondta: noha a helyi választási bizottságok még nem minden körzetben hagyták jóvá jelöltjeik indulását, mindenütt visszaigazolták, hogy megvan az elegendő érvényes ajánlás. Schiffer András úgy látja, ezek alapján biztosnak tűnik, hogy a párt mind a 106 választókerületben tud jelöltet állítani az áprilisi országgyűlési választáson.

Az ellenzéki politikus kijelentette: bebizonyították, hogy pártjuk visszanyerte az erejét, "hiába próbálták meg az LMP-t elsüllyeszteni másfél, két évvel ezelőtt", ebből még építkezni is tudnak.

Minden remény megvan arra, hogy ez az erősödés a választás eredményében is megmutatkozzon - közölte. Emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy az LMP indítja a legtöbb nőt, és jelöltjeik 20-30 százaléka a huszonéves korosztályból kerül ki.

Szél Bernadett arról beszélt, hogy továbbra is gyűjtik majd az aláírásokat, de most már ahhoz a petícióhoz, amelyben azt követelik, hogy Magyarország álljon el a paksi szerződéstől.

Arra is kitért, hogy az MSZP telefonon tájékoztatta őket, hogy ha elegendő független képviselő aláírását gyűjtik össze az ügyben kezdeményezett rendkívüli parlamenti üléshez, akkor azt az Összefogáshoz tartozó parlamenti képviselők is támogatják. Hangsúlyozta, hogy öt független politikus már megígérte, hogy aláírja az ívet, így meglehet az elegendő számú szignó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.