Termékhamisításra figyelmeztet a gyártó

Hamis kakaópor terjed a piacon!

A hamis termék laboratóriumi vizsgálata során megállapításra került, hogy nagyon silány minőségű, de egészségre nem ártalmas kakaóport tartalmaz.

2014.02.24 20:49ma.hu
Képünk illusztráció!

A Magyar Édességgyártók Szövetsége közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a Tutti Élelmiszeripari Kft. Tutti Holland kakaópor 20-22% kakaótartalmú, 125 grammos termékét hamisítják.

A hamis termék csomagja kisebb, fóliája világosabb barna, a benne lévő kakaó rossz minőségű, világosbarna színű, illata-íze kakaóporra nem jellemző. A hamis termék laboratóriumi vizsgálata során megállapításra került, hogy nagyon silány minőségű, de egészségre nem ártalmas kakaóport tartalmaz.

Csomagolásán a következő LOT-szám és minőségmegőrzési idő található: L0449  20. 03. 2014.

A hamisított termék elsősorban különböző piacokon és kisebb boltokban bukkant fel. Szerencsére a hatóságokkal való sikeres együttműködésnek köszönhetően a legtöbb üzletből már eltűnt a hamisított áru, azonban a cég vezetősége arra kéri a vásárlókat, hogy a TUTTI Holland kakaópor terméket kizárólag biztonságos forrásból szerezzék be, azaz a hazai és nemzetközi kereskedelmi áruházláncok üzleteiben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.