150 millió forintos segítség

Elmaradt a villanyszámlával?

Folytatódik a máltai szeretetszolgálat hátralékkezelő programja.

2013.12.17 14:05MTI

Az EDF DÉMÁSZ villamosenergia-szolgáltató 2014-re és 2015-re összesen 150 millió forinttal járul hozzá a nehéz helyzetbe jutottak megsegítéséhez.

Az újabb két évre szóló megállapodást a villamosenergia-szolgáltató és a szeretetszolgálat képviselői kedden Budapesten írták alá.

A program újdonsága, hogy jövőre a fogyatékkal élők is pályázhatnak a támogatásra - emelte ki az aláíráskor Győri-Dani Lajos, a szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

A hátralékkezelő program az áramszámla rendezésében, a felgyülemlett adóságok csökkentésében segíti a nehéz helyzetben élő családokat.

Győri-Dani Lajos elmondta: ebben az évben 2500 ügyfél adta be pályázatát a programra, közülük 1829-en már megkapták a támogatást, így összesen 46 millió forintnyi hátraléktól szabadulhattak meg. A kedvezményezettek közül 513 magas hátralékkal rendelkező fogyasztónak lehetősége volt egy új részletfizetési konstrukcióban részt venni, 150, korábban már kikapcsolt ügyfél háztartásában pedig újra van áramszolgáltatás.

A pályázatok nagy része Békés és Bács-Kiskun megyéből érkezett, de nyújtottak be igényt Pest megye déli részéről és Csongrád megyéből is. A támogatottak kiválasztásában a szeretetszolgálattal együttműködő szervezetek és a helyi családsegítők működnek közre.

Jean-Noel Reimeringer, a vállalat elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: a támogatásban elsősorban azok részesülhetnek, akik önmaguk is hajlandóak részt venni a díjhátralék rendezésében.

"A program célja, hogy megtanítsuk az embereket jobban gazdálkodni a pénzzel és az energiával egyaránt. Így a nyertes pályázók nemcsak anyagi segítséget, de életvezetési és gazdálkodási tanácsokat is kapnak" - emelte ki, majd hozzátette: a végső cél az, hogy a programban részt vevők később önállóan is képesek legyenek fizetni számlájukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.