25 ember számára

Hétvégi melegedőt nyit a Magyar Református Szeretetszolgálat a fővárosban

Forró itallal és étellel, valamint szálláshellyel várják a rászorulókat ezen és a következő hétvégén abban a XIV. kerületi melegedőben, amelyet a Magyar Református Szeretetszolgálat nyit szombaton.

2012.12.08 07:53MTI

Gilicze Réka, a segélyszervezet szóvivője elmondta: a 25 ember számára kialakított ideiglenes melegedőben hétvégenként szállást is adnak az otthontalanoknak. A szeretetszolgálat munkatársai emellett hétfőtől hétköznap esténként a főváros utcáit járva forró teát és ennivalót osztanak a rászorulóknak. 

A szóvivő kitért arra: nem csak Budapesten van szükség segítségnyújtásra a hidegben, ezért egyebek mellett a Bács-Kiskun megyei Szankon is tartanak ételosztást szombaton: egy tál meleg ételért bárki betérhet a helyi idősek klubjába. A segélyszervezet tüzelővel is támogatja az otthonukban, de nehéz körülmények között élő családokat. Hozzátették: a krízishelyzetben lévő családokat bárki segítheti a szeretetszolgálaton keresztül a 13 600-as szám 66-os kódjának hívásával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.