Bizonyítottság hiánya

Az ügyészség visszautasítja Deutsch kuruc.infós ultimátumát

Deutsch Tamás a közösségi portálon "tőről metszett náci szenny(hon)lap"-nak nevezte az oldalt, amelyen szerinte "nap mint nap nyilvánosan megalázzák az összes tisztességes, becsületes, jóakaratú magyar embert".

2013.12.11 18:59MTI
Fotó: MTI

A Legfőbb Ügyészség visszautasítja Deutsch Tamás néppárti európai parlamenti képviselő kuruc.infóval kapcsolatos bírálatát - reagált Fazekas Géza ügyészségi szóvivő miután a politikus szerda késő délután a Facebookon közzétett egy, a vádhatóságot kritizáló írását.

Deutsch Tamás a közösségi portálon "tőről metszett náci szenny(hon)lap"-nak nevezte az oldalt, amelyen szerinte "nap mint nap nyilvánosan megalázzák az összes tisztességes, becsületes, jóakaratú magyar embert". A politikus a honlap működését törvénytelennek nevezte, és bírálta a törvények betartatására hivatott intézményeket, amiért a "náci hírportál dolgos hétköznapjait" zavartalanul éli.

Úgy vélte, az ügyészség a "kétségbeejtő tehetetlenkedésével" évek óta képtelen kideríteni, kik csinálják a szerinte az alaptörvényt és más törvényeket is sértő portált.

"Mostantól számítva pontosan 72 órája maradt az ügyészségnek, hogy törvényes kötelezettségének végre eleget téve egyszer és mindenkorra felszámolja ezt a gennyláda náci hírportált" - fogalmazott Deutsch Tamás, aki kilátásba helyezte, hogy ha az ügyészségnél nem állnak azonnal "a két hátsó lábukra", akkor indul a legfőbb ügyészség épületéhez ugróiskolát rajzolni.

Fazekas Géza hangsúlyozta: az ügyészség általában nem szokott képviselők közéleti megnyilvánulásaira reagálni, ugyanakkor durva kirohanásnak és valótlan állításoknak nevezte a politikus által írtakat. Hangsúlyozta: az ügyészség több eljárást is indított a portál ellen, köztük M. Balázs ellen, aki a vádhatóság szerint főszerkesztőként rágalmazást követett el. Hozzátette: annak ellenére tudtak vádat emelni, hogy az Egyesült Államok még 2007 őszén elutasította a portál szerverének lefoglalását az amerikai alkotmány első kiegészítésére, a sajtószabadságra hivatkozva.

A vád alapjául az szolgált, hogy 2006. október 7-én, majd 16-án, majd utána több alkalommal, frissített formában a 2006 szeptemberi budapesti eseményekkel kapcsolatban a kuruc.info közzétette az ügyekben eljáró bírák, ügyészek személyes adatait.

A Fejér Megyei Bíróság 2011 őszén jogerősen bizonyítottság hiányában felmentette M. Balázst.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.