Közgyűlés

80 millióból fejlesztik a hajléktalanellátást a fővárosban

Mintegy 80 millió forint támogatásból fejlesztik a budapesti hajléktalanellátást, miután a Fővárosi Közgyűlés szerdán jóváhagyta a Belügyminisztérium és az önkormányzat közötti támogatási megállapodást.

2013.12.11 14:32MTI
Fotó: MTI

Szentes Tamás főpolgármester-helyettes indítványában jelezte: a felek a korábbi évek gyakorlata alapján az úgynevezett Fűtött utca programban bővítették az ellátási kapacitást, és kialakították a hiányzó ellátási formákat.

A most elfogadott javaslatcsomagot a Menhely Alapítvány, a Máltai Szeretetszolgálat és az Országos Mentőszolgálat bevonásával dolgozták ki.

A 80 millió forintból egyebek mellett új krízishelyek megnyitását készítik elő, további lábadozót üzemeltetnek, ruhákat, tisztálkodó szereket tartalmazó úgynevezett beköltözési csomagokat adnak az érintetteknek, növelik a lakhatási és étkezési támogatásokat.

A határozatot egyhangúlag fogadta el a testület.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.