Johannesburg

Semjén képviseli Magyarországot Mandela állami búcsúztatásán

A dél-afrikai kormány szombaton közölte, hogy egyhetes gyász után vehet végső búcsút a világ és hazája Nelson Mandelától, a Dél-afrikai Köztársaság első fekete elnökétől.

2013.12.09 12:25MTI

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes képviseli Magyarországot Nelson Mandela, volt dél-afrikai államfő ünnepélyes állami búcsúztatásán kedden Pretoriában - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn.

A Nobel-békedíjas Mandela csütörtökön helyi idő szerint 20 óra 50 perckor halt meg johannesburgi otthonában családja és néhány barátja jelenlétében.

A dél-afrikai kormány szombaton közölte, hogy egyhetes gyász után vehet végső búcsút a világ és hazája Nelson Mandelától, a Dél-afrikai Köztársaság első fekete elnökétől. Hétfőn a dél-afrikai parlament mindkét kamarája összeül, hogy különleges ülésen vegyen búcsút a 95 évesen, hosszú betegeskedés után elhunyt Mandelától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.