NATO-konferencia

Hende: a 21. század kihívásait csak még szorosabb egységben lehet kezelni

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint a 21. század még zaklatottabb lehet, mint a korábbi időszakok, s az új kihívások kezelése csak még szorosabb egységben lehetséges.

2013.11.21 12:15MTI
MTI, archív

A tárcavezető csütörtökön a Parlamentben megrendezett XVII. Nemzetközi NATO-konferencián közölte, soha nem volt kétséges, hogy szükség van az Észak-atlanti Szövetségre, de 2014 lesz a próbája a szövetség egységének. A miniszter hangsúlyozta: nem szabad megfeledkezni a sikeres transzatlanti kapcsolatoknak köszönhető biztonság mögött húzódó intézményről, a NATO-ról.

Hende Csaba azt mondta, a közös stratégiai kihívások okán a szövetségesek és a partnerországok is érintettek, ezért a 28 tagállam együttműködése mellett a többi partnerországgal való kooperációt is erősíteni kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.