Áttekintés

Hende Csaba fogadta a NATO főtitkár-helyettesét

Hende Csaba honvédelmi miniszter hivatalában egyeztetett Alexander Vershbow NATO főtitkár-helyettessel csütörtök reggel.

2013.11.21 11:46MTI
MTI

A Honvédelmi Minisztérium (HM) közleménye szerint a miniszter és a NATO-diplomata áttekintette a jövő szeptemberi NATO-csúcstalálkozóra való felkészülés feladatait, az Okos Védelemmel (Smart Defence) kapcsolatos kérdéseket, a szövetség afganisztáni műveletének jövőjét, továbbá a Magyar Honvédség részvételét a NATO-vezetésű műveletekben.

Hende Csaba hangsúlyozta a NATO nyitott ajtók politikájának fontosságát, a NATO-bővítés napirenden tartását. Tájékoztatta a NATO főtitkár-helyettesét a visegrádi négyek (V4) soros magyar elnökségének védelempolitikai prioritásairól is, hangsúlyozva a regionális védelmi együttműködések egyre növekvő fontosságát - olvasható a HM közleményében.

A főtitkár-helyettes és a honvédelmi miniszter is előadást tart csütörtök délelőtt a XVII. Nemzetközi NATO-konferencián a Parlamentben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.