NATO-konferencia

Martonyi: a NATO legfontosabb feladata a béke szavatolása

A magyar külügyminiszter szerint az I. világháború kitörésének közelgő századik évfordulója is arra emlékeztet, hogy a NATO legfontosabb feladata a béke szavatolása.

2013.11.21 11:23MTI
MTI, archív

Martonyi János a XVII. Nemzetközi NATO-konferencián Budapesten, az Országházban azt mondta, hogy meg kell erősíteni a tagállamok együttműködését a transzatlanti családban a NATO jövő évi csúcstalálkozója előtt.

Hozzátette, Európának és Amerikának szüksége van egymásra, jobban függnek egymástól, mint korábban bármikor. Úgy látja, Európának erős Amerika kell, ahogyan Amerikának is erős Európára van szüksége, és mindkettejük érdeke az erős NATO.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.