"Legyen tilos!"

Az MSZP törvényben tiltaná a Horthy-szobrok állítását

Javaslatot nyújtott be a parlamentnek az MSZP, amellyel azt akarják elérni: a Ház kérje fel a kormányt, hogy egy hónapon belül terjesszen elő olyan indítványt, amely megtiltja Horthy-szobrok állítását közterületen.

2013.11.18 20:10MTI
MTI

Mesterházy Attila pártelnök és Bárándy Gergely országgyűlési képviselő indoklása szerint egyre több településen állítanak szobrot Horthy Miklósnak, és az önkormányzatok ehhez "maguk mögött tudhatják a kormány ideológiai támogatását is".

A szocialisták véleménye szerint ennek megálljt kell parancsolni, mert "a Horthy-rendszerben dúló a társadalmi igazságtalanság magyarok millióit taszította szegénységbe és hagyta cselédsorban, ezt a világot pedig csak avíttas konzervatív eszmék hirdetői kívánják vissza".

Az MSZP határozottan elutasítja, hogy Horthy Miklós egykori kormányzó emlékét köztéri szobrok állításával pozitív színben tüntessék fel - olvasható a határozati javaslat indoklásában, amely ehelyett a Horthy-rendszer áldozataira emlékező emlékművek felállítását, oktatási anyagok elkészítését szorgalmazza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.