Emlékezés

Horthy bevonulása - az MSZP elítéli a Jobbik rendezvényét

Az MSZP szerint alig maradhatott magyar család, amely ne személyes tragédiaként is emlékezne Horthy Miklós negyedszázados országlására - a fehérterror kegyetlen időszaka után az államilag szervezett antiszemitizmus, majd az értelmetlen világháborús szerepvállalás következett.

2013.11.17 12:56MTI
Fotó: MTI, archív

Az MSZP elítéli a Jobbik Horthy Miklós volt kormányzó Budapestre történő bevonulásának 94. évfordulója alkalmából szervezett rendezvényét, és felszólítja a hatóságokat, hogy minden törvényes eszközzel lépjenek fel a megakadályozása érdekében.

"Újabb provokációra készül a Horthy-kultusz építésén dolgozó Jobbik - fogalmaz a párt által az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben.

Az MSZP szerint alig maradhatott magyar család, amely ne személyes tragédiaként is emlékezne Horthy Miklós negyedszázados országlására, így annak első lépéseire is. Emlékeztettek arra, hogy a fehérterror kegyetlen időszaka után az államilag szervezett antiszemitizmus, majd az értelmetlen világháborús szerepvállalás következett.

Az MSZP hangsúlyozza: elítéli, de nem lepődik meg a Jobbik újabb "gyalázatos" rendezvényén. "Meglepetést csak az okozna, ha a magát polgári, jobbközép erőként meghatározó Fidesz, az általa alkotott kormány, a jelöltjei által vezetett főváros és kerület ezúttal azzal a határozott erővel lépne fel a vasárnapi provokáció ellen, amit minden valóban polgári, mérsékelt társadalmi csoport elvár tőlük" - írják a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.