Fehér ló

Horthy Miklós bevonulására emlékezett a Jobbik

Horthy Miklós lovas szobrának a Szent Gellért téren történő felállítását követelték a szónokok azon a vasárnapi budapesti demonstráción, amelyet a Jobbik szervezett az egykori kormányzó 1919-es budapesti bevonulásának érvfordulóján.

2013.11.17 17:21MTI
Fotó: Jobbik/Facebook

Az egykori esemény hangulatát felidézendő, a megemlékezők egy fehér ló felvezetésével végigvonultak az egykori Horthy Miklós, jelenleg Bartók Béla úton, a Kosztolányi Dezső tértől a Szent Gellért térig.

A 250-300 demonstrálót, köztük a Nemzeti Őrsereg és a Új Magyar Gárda egyenruhás, alakzatban vonuló aktivistáit, nagyjából ötven ellentüntető fogadta a Szent Gellért téren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.