Nyomor nyugdíjkorban?

A fiatalok negyede takarékoskodik nyugdíjas korára

A 20 és 29 év közötti európai fiatalok egynegyede rendszeresen takarékoskodik nyugdíjas korára, további 41 százalékuk pedig tervezi ezt.

2013.11.16 08:55MTI

Az Aegon egész Európára kiterjedő felmérésének eredménye alapján közölte ezt a biztosító magyar leányvállalata.

Az egyes országok között nagy volt a szóródás, például Magyarországon - az átlagos 41 százalékkal szemben - 54 százalék szeretne megtakarítani, míg Németországban ez az arány 23 százalék.

A fiatalok olyan rugalmas megtakarítási eszközt szeretnének, amelyet a munkahelyük megváltoztatásakor magukkal vihetnek, az abban összegyűlt megtakarítással együtt, illetve, ha a saját megtakarításukat a munkaadójuk ugyanakkora összeggel támogatná. Ehhez állami adókedvezményt is elvárnának.

Az Aegon 12 ezer munkavállalót kérdezett, egynegyedük volt fiatal, azaz 20 és 29 év közötti személy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.