Kairói nagykövet

Kártérítés jár a magyarokat szállító hurghadai halálbusz balesete után

Csaknem két év után vasárnap sikerült pontot tenni a hurghadai buszbaleset ügyének végére: az áldozatok és hozzátartozóik komoly összegű kártérítést kapnak.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.11.03 15:11MTI
KATT a képre! >>>

2011 novemberében a Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal tartott hurghadai szállodáitól a repülőtérre, amikor az első busz felborult. A balesetben 11 magyar meghalt, 27 pedig súlyosan megsérült.

Kveck Péter kairói magyar nagyköve felidézte: ezt követően kártérítési eljárás kezdődött, amelyet most sikerült lezárni. Vasárnap a kairói magyar nagykövetségen megszületett az a megállapodás, amelynek értelmében "egy elég komoly összeg" illeti meg a károsultakat és hozzátartozóikat - közölte. Hozzátette: a megállapodás szerint nem lehet a nyilvánosság elé tárni, hogy mekkora összegről van szó.

A diplomata hangsúlyozta: hosszadalmas és nehéz tárgyalások folytak az ügyben, nemzetközi magánjogi szempontból is bonyolult volt az eset. Nagyon komoly erőfeszítések árán sikerült most már megnyugtatóan rendezni az ügyet, a megoldással minden fél elégedett lehet, méltányosnak tekinthető - vélekedett a nagykövet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.