Saját és baráti köre

Orbán számoljon el vagyonosodásával! - követeli a DK

Az atlatszo.hu cikke nyomán választ várnak arra, hogy Orbán Viktor strómanok útján mennyi közpénzt kíván juttatni rokonainak és barátainak, egyúttal a DK felszólította arra is a kormányfőt, hogy az elvett pénzeket kamatostul fizesse vissza.

2013.10.16 13:30MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy számoljon el saját, valamint családi- és baráti körének vagyonosodásával.

Az ellenzéki párt felszólítását Kerék-Bárczy Szabolcs elnökségi tag fogalmazta meg szerdán, Budapesten újságírók előtt az Átlatszó.hu napközben megjelent cikke nyomán. A portál írása szerint Orbán Viktor veje, Tiborcz István cége 2009 után új piaci szereplőként úgy tudta 3 milliárd forint fölé emelni éves forgalmát, hogy közben fideszes városvezetésű városoktól kapott közbeszerzési megbízásokat a közvilágítás korszerűsítésére.

A DK politikusa hangsúlyozta, a cikk nyomán választ várnak arra, hogy Orbán Viktor strómanok útján mennyi közpénzt kíván juttatni rokonainak és barátainak, egyúttal felszólította arra is a kormányfőt, hogy az elvett pénzeket kamatostul fizesse vissza.

Kerék-Bárczy Szabolcs úgy fogalmazott, míg az Orbán-család szépen gyarapodik és a szűk fideszes klientúra hízik, addig az ország gazdasága egy helyben topog, az emberek hétről hétre élnek, a vállalkozásokat pedig megfélemlítéssel és büntető intézkedésekkel fojtogatja a kabinet.

A DK hatalomra kerülése esetén elkötelezett a "tisztakezű", jó minőségű közszolgáltatásokat biztosító jogállam létrehozásában - jelentette ki az ellenzéki párt elnökségi tagja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.