Óriási különbségek Oroszországban

Oroszországban a magánvagyon harmada 110 ember között oszlik meg

A svájci Credit Suisse bank elemzése szerint Oroszországban a magánvagyon harmada 110 ember között oszlik meg, a jelentés szerint - pár karibi szigetállamot leszámítva - az orosz vagyoni egyenlőtlenség a legnagyobb az egész világban.

2013.10.09 18:05MTI

A Credit Suisse szerdai jelentése szerint a 110 orosz milliárdos vagyona 420 milliárd dollárt tesz ki.

Világszinten a milliárdosok az összesített vagyonnak azonban csak 1-2 százaléka felett rendelkeznek.

A jelentés szerint Oroszországban a kilencvenes évek elején a bányászatban és a bankszektorban lehetett gyorsan nagy vagyonra szert tenni. Manapság az állami megrendelésekkel lehet megalapozni a vagyonokat.

A svájci pénzintézet szerint a kommunizmus bukása után volt rá esély, hogy Oroszország modern, a magas hozzáadott értékre épülő gazdasággá váljon, de ez nem valósult meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.