Ilyesmire készüljünk jövő tavasszal...

Bajai választás - Fidesz: gyűlöletkeltő volt a baloldal

A Kecskeméti Törvényszék megváltoztatta a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság döntését, és helybenhagyta a bajai helyi választási bizottság korábbi döntését, amely szerint Teket Melindáról, a baloldal közös jelöltjéről megalapozott volt az a kijelentés, hogy gyűlöletkeltő - közölte Zsigó Róbert, Baja polgármestere.

2013.10.15 13:25MTI

Emlékeztetett, hogy ezt az állítást a Fidesz hangosbemondó kocsikon közölte a bajai időközi önkormányzatiképviselő-választás kampányában.

A törvényszék indoklása szerint - írta közleményében Zsigó Róbert - a gyűlöletkeltő minősítést megalapozza az tény, hogy a baloldal jelöltje azzal a Sztáronszky Ferenccel kampányolt és vállalt közösséget, aki két hete aktívan részt vett az "erőszakos szobordöntögetésben", azaz a Szolidaritás rendezvényén, ahol ledöntöttek egy Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló szobrot.

A bíróság érvelése szerint - folytatta - Sztáronszky Ferencet a választók is megismerhették, mert a rendezvény nagy sajtóvisszhangot kapott, és ő az Orbán Viktort ábrázoló hungarocellszobor fejének egyik hordozója volt. A törvényszék emlékeztetett, a tüntetést mind a jobb-, mind a baloldal gyűlöletkeltőnek minősítette, így a baloldal bajai jelöltjének számolnia kellett azzal, ha egy "szobordöntögetővel" kampányol közösen, akkor a választók rá nézve is következtetéseket vonnak le - tájékoztatott a polgármester, Fidesz-szóvivő.

A bajai 32-es szavazókörben vasárnap megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.