Hajdúsámson

Pedofilnak hitték, összeverték - elkezdődött a büntetőper

Megkezdődött szerdán a Debreceni Törvényszéken annak a három vádlottnak a büntetőpere, aki tavaly augusztusban Hajdúsámson-Sámsonkertben azért vert össze súlyosan egy férfit, mert pedofilnak hitte.

2013.10.02 15:31MTI

Tatár Tímea szóvivő ismertette: a két férfit és egy nőt emberölési kísérlettel vádolják.

A vádirat szerint Sámsonkertben 2008 körül terjedt el a sértettről, hogy pedofil. A másodrendű vádlott akkor 7 éves lánya ugyanis egy barátnőjével tartott hazafelé, amikor egy férfi meztelenül mutogatta nekik magát, és a gyermek később a sértett házához vezette anyját.

Apjának ezt csak akkor mondták el, amikor a sértett bevonult többéves börtönbüntetésének letöltésére, amelyből 2012 júliusában szabadult.

Tavaly augusztusban a három vádlott a település egyik kocsmájában találkozott és szóba került, hogy "a pedofil" letöltötte büntetését. A vádlottak ittasan távoztak a kocsmából, és később elindultak a sértett házához, hogy számon kérjék az állítólagos magamutogatást.

A kislánya miatt felbőszült apa ököllel megütötte és le is fejelte a sértettet, akit a ruhájánál fogva kihúztak az udvarra, és ütötték, rúgták a fejét.

A harmadrendű vádlott is bántalmazta a magatehetetlen embert, de észrevette, hogy a férfi eszméletlen, abbahagyta, vízzel fellocsolta, majd a másik két vádlottal együtt távozott.

Másnap reggel az elsőrendű vádlott vette észre, hogy az összevert férfi még mindig az udvaron fekszik, a másodrendű vádlotthoz szaladt, de csak annak élettársát találta otthon, aki hívta a mentőket és a rendőrséget.

A sértett életveszélyes állapotban került kórházba, az agysérülések és a koponyán belüli vérzések miatt maradandó egészségkárosodást szenvedett. Időközben az is kiderült, hogy a sértettnek köze sem volt a molesztáláshoz, valótlanul terjesztették róla, hogy pedofil.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.