NMHH

Megismerhetők lesznek a kereskedelmi tévék szerződései

A bíróság egyértelmű jogállami döntést hozott, így megismerhető lesz a TV2 és az RTL Klub hatósági szerződése, miután világossá vált, hogy a kereskedelmi televíziók álláspontja nem tartható fenn üzleti érdekeikre hivatkozva sem.

2013.09.25 18:21MTI

Megismerhető lesz a TV2 és az RTL Klub hatósági szerződése, miután világossá vált, hogy a kereskedelmi televíziók álláspontja nem tartható fenn üzleti érdekeikre hivatkozva sem - közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán. Közleményükben a Kúria reggel kihirdetett döntésére reagáltak.

Mint írták: szerdán a bíróság egyértelmű jogállami döntést hozott, így megismerhető lesz a TV2 és az RTL Klub hatósági szerződése, miután világossá vált, hogy a kereskedelmi televíziók álláspontja nem tartható fenn üzleti érdekeikre hivatkozva sem.

Az eljárás a TV2 és az RTL Klub frekvenciahasználati szerződései nyilvánosságáért még 2012 elején indult, a két televíziós társaság a testület oldalán beavatkozóként vett részt a perben.

Az NMHH közlése szerint nem volt egyértelmű, hogy a magánszemély által kikért adatok közérdekű adatnak vagy üzleti titoknak minősülnek-e. Ez utóbbi értelmezést képviselték maguk az érintettek, a kereskedelmi televíziók is.

Hangsúlyozzák, hogy a hatóság minden esetben valamennyi fél - vagyis a partnerek, a piaci szereplők és közösség - érdekeinek, valamint a jogszabályok figyelembe vételével jár el. A jogállami utat bejárva azokban az esetekben, amikor valamely kérdésben nem egyértelmű a megoldás, a hatóság a bírói fórumon meghozott döntések iránymutatásait követi eljárása során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.