NMHH

Felmérés készül a gyermekek tévézési szokásairól

A kutatás célja, hogy vizsgálja a médiafogyasztási attitűdöket, és fokozza a tudatosságot az olyan, gyermekeket érintő problémás médiatartalmakkal kapcsolatban, mint az erőszak, a trágárság vagy a félelemkeltés.

2013.08.16 10:59MTI

Melyik a három legkárosabb médiatartalom? - címmel indított online közvélemény-kutatást augusztusban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Ebben azt szeretnék felmérni, hogy miként vélekednek a szülők a 16 éven aluli gyermekeik tévénézési szokásairól - tájékoztatott az NMHH kommunikációs igazgatósága pénteki közleményében.

Az online kérdőív segítségével azt kívánják felmérni, hogy hány éves korban kezdenek el a gyermekek tévézni és mennyi időt töltenek el a készülékek előtt. Arra is választ keresnek, hogy a szülők mi alapján döntik el, milyen műsorokat nézhet a gyermekük, és megítélésük szerint túl sokat tévéznek-e, illetve árt-e a felügyelet nélküli tévézés.

A kérdőív kitér arra is, hogy a tévézés hatásairól miként vélekednek a szülők, illetve arra, hogy mely médiatartalmakat tartják a leginkább károsnak a gyermekekre nézve. A kutatás állásfoglalásra kéri a résztvevőket abban is, hogy támogatnának-e egy olyan új, médiaszabályozási elemet, amely a háromévesnél fiatalabb gyerekek érdekeit védné, illetve elfogadnák-e a káros médiatartalmak típusának megjelölését.

A kutatás célja, hogy vizsgálja a médiafogyasztási attitűdöket, és fokozza a tudatosságot az olyan, gyermekeket érintő problémás médiatartalmakkal kapcsolatban, mint az erőszak, a trágárság vagy a félelemkeltés.

A kérdőívet a Médiatanács blogján lehet kitölteni, amely 5 percet vesz igénybe. Azok segítségét várja a médiahatóság, akik 16 évnél fiatalabb gyermeket nevelnek, vagy velük egy háztartásban élnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.