"Nem is lehetett"

NMHH: Péceli Editnek nem volt befolyása a médiahatóság vezetésére, döntéseire

"Péceli Editnek nem volt és nem is lehetett sem formális, sem informális befolyása a médiahatóság vezetésére, munkájára vagy döntéseire, ő a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Biztonsági igazgatóságának munkatársa."

2013.09.06 16:05MTI

Így reagált az NMHH Kommunikációs igazgatósága az Indexen, pénteken megjelent írásra.

A hírportál cikke szerint tíz napja, az NMHH budai, Ostrom utcai épületében lévő irodájában vették őrizetbe Péceli Edit főtanácsadót, akinél házkutatást tartottak, s iratokat is elvittek.

A hírportál azt írta, hogy a tanácsadó Szalai Annamária elnöksége idején került a hatósághoz, és a korábbi elnök súlyos betegsége idején elkezdte, majd a halálát követő időszakban szinte teljesen átvette a médiahatság informális irányítását.

Az NMHH ezzel kapcsolatban azt közölte: az Indexen megjelent cikk találgatásaival ellentétben Péceli Edit az NMHH biztonsági igazgatóságának munkatársa, akinek Szalai Annamária betegsége idején kizárólag az elnöki munkához kötődő, személyes, biztonsági kérdésekkel kapcsolatos feladatok ellátására volt hatásköre és felhatalmazása.

Így tehát egykori elnöki főtanácsadói megbízatása valójában ezt a tevékenységet fedte le, és nem volt, illetve nem is lehetett sem formális, sem informális befolyása a médiahatóság vezetésére, munkájára vagy döntéseire - tudatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.