Eljárást indítanának

Korrupcióval vádolja Zugló polgármesterét a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Papcsák Ferenc, Zugló fideszes polgármestere korrupciógyanúba keveredett, ezért az ellenzéki párt írásban arra szólítja fel Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy hivatalból kezdjen nyomozást az ügyben.

2013.09.25 12:04MTI

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője úgy fogalmazott: nyilvánosságra került egy olyan hangfelvétel, amely szerint 20 százalékot kell "visszaosztani" a zuglói önkormányzattól elnyert épületfelújítások után a győztes vállalkozóknak. Az ellenzéki politikus szerint "nehezen elképzelhető", hogy a kerületi polgármester Papcsák Ferenc nem tudott volna erről a gyakorlatról.

Hangsúlyozta: pedig a ciklus elején még azzal bízta meg Orbán Viktor, hogy kormánybiztosként ő feleljen az elszámoltatásokért, legyen "afféle tisztesség mintaképe, egy lángoszlop, aki majd számon kéri a gonoszokat". Gréczy Zsolt szerint Papcsák Ferenc korrupciógyanúba keveredett, ami ugyanakkor nem meglepő, hiszen "a Fidesz maga a korrupció, amelynek élén maga Orbán Viktor áll".

Az internetre kedden este került fel az a hangfelvételt, amelyre Gréczy Zsolt hivatkozott. Az Index szerint Ferdinándy István a kerület szintén fideszes alpolgármestere beszélget ezen egy építési vállalkozóval többek között a Zuglói Vagyonkezelő által kiírt közbeszerzésekről, amelyek kapcsán a vállalkozó arról számol be, hogy az üzletek után 20 százalékot "kellett letennie az üzletért".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.