Adatokat kér az Együtt-PM

Szabó Rebeka kíváncsi a Hortobágyi Nemzeti Parkra

Az eddigi szokásoktól eltérően a HNP honlapjáról ezek az adatok nem érhetők el - írta lépése indoklásaként a képviselő.

2013.09.24 10:51MTI
Fotó: MTI

Adatkéréssel fordul a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) igazgatóságához Szabó Rebeka, az Együtt-PM szakpolitikusa, hogy kiderüljön, mekkora területek használatához jutottak hozzá a földhaszonbérleti pályázatok nemrégiben kihirdetett nyertesei.

Az eddigi szokásoktól eltérően a HNP honlapjáról ezek az adatok nem érhetők el - írta lépése indoklásaként az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében a független képviselő.

Kifejtette: a HNP közzétette az általa kezelt védett földek első, mintegy 13 ezer hektárnyi csomagjára vonatkozó földhaszonbérleti pályázatok eredményét. A nyilvánosságra hozott adatokból azonban nemcsak az nem derül ki, hogy melyik nyertes mekkora földhöz jutott, hanem az sem, hogy a nyertesek és a vesztesek milyen értékelést kaptak a bírálóktól.

A Vidékfejlesztési Minisztérium által meghatározott szabályok miatt a nemzeti parki pályázatokat ugyanúgy az átláthatatlanság jellemzi, mint a Nemzeti Földalapkezelő által kezelt földek korábbi pályázatait - hívta fel a figyelmet Szabó Rebeka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.